• Sanne Schrijft

Van een mug een olifant maken

En dat hebben we gedaan! Nou ja, eigenlijk niet helemaal. Sinds we in Thailand zijn worden we vanaf het moment dat de zon ondergaat helemaal lek geprikt door de muggen. Vorig jaar hebben we in de Filipijnen een middeltje hiervoor gekocht wat ontzettend goed werkt, maar ook erg heet wordt als je dat opsmeert. Een soort tijgerbalsem, super fijn dus! Het is hier namelijk nog maar 32 graden. Nee, even zonder grappen. Het spul werkt, je moet alleen zorgen dat je niet al teveel opsmeert.


In mijn vorige blog ben ik geëindigd met onze aankomst bij Bobby’s Appartments, voor de tour door Khao Yai National Park. Man, wat hebben wij genoten van deze twee dagen. De eerste dag kregen we om 06.30 uur een lekker ontbijtje geserveerd, waarna we om 07.00 uur klaar moesten staan voor vertrek. Op naar het avontuur! De eigenaar van Bobby’s Appartments heeft ons geadviseerd een trui of vest mee te nemen voor in de jeep onderweg naar het park, en daar ben ik super blij mee. Want ook met de trui is het door de wind zo vroeg nog ontzettend koud. En gek genoeg, heet de eigenaar van Bobby’s Appartments geen Bobby. Nee, hij heet Mike. Als jij het snapt, snap ik het ook.


We gaan het park binnen en na een aantal minuten zit daar midden op de weg een aap. Die we toen nog bijzonder vonden! De rest van de dag zagen we ze namelijk in overvloed. Eerlijk gezegd moest ik wel een beetje wennen aan al het gekriebel in de jungle. Of ja gekriebel, dat gevoel heb je dan. Als er ergens een blaadje van een boom valt heb je meteen het idee dat er 3 bloedzuigers zich staan te verlekkeren aan jouw bloed. Bloedzuigers? Ja, dat lees je goed. We kregen serieus ‘sokken’ aan tot onze knieën, zodat de bloedzuigers niet rechtstreeks op je huid terecht zouden komen. Hoe dit eruit ziet? Check de foto’s onderaan deze pagina! Super mooie foto ook.


Het ochtendprogramma bestond uit een mooie hike door de jungle. Hier zagen we een aantal schorpioenen en een slang. Ook hebben we een glimp opgevangen van overvliegende hornbills. Op de terugweg zagen we nog twee stekelvarkens. Aan het einde van de dag rij je met de jeep over ‘the elephant trail’, in de hoop dat er een olifant (of meerdere) de oversteek maakt naar de andere kant van de jungle. Helaas voor ons, ging de eerste dag verloren zonder de olifant te spotten. De tweede dag hadden we eigenlijk een halve dag geboekt, waar we niet meer het park in zouden gaan. Omdat we zo enthousiast waren over de eerste dag, en gewoon graag nog een kans op het spotten van de olifanten wilden hebben, hebben we van die halve dag een hele dag gemaakt. Ook in de ochtend hebben we wederom een trekking gedaan, helaas weinig dieren gespot. Voordat de trekking begon hebben we wel veel geluk gehad! We hadden prachtig zicht op een familie van Hornbill’s. De vader, moeder en een kleintje zaten in een boom. Hier heeft Paul mooie foto’s van kunnen maken! Ook zagen we Thaise eekhoorntjes, nog steeds schattig maar wel iets groter dan bij ons.


Na de trekking hebben we een waterval bezocht. Dit was de waterval die bekend is geworden van de film ‘The Beach’ van Leonardo Dicaprio. Ken je ‘m niet? Dan kun je die film gerust eens opzetten! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ‘m ook nog nooit heb gezien (haha). Aan het einde van de dag zijn we nog naar een uitzichtpunt geweest, totdat op een gegeven moment onze chauffeur riep dat we snel terug moesten komen want er was een verrassing. Hij draaide de jeep en iedereen sprong er weer in. De drempels en andere snelheidslimieten deden er niet meer toe, we moesten snel zijn. Na ongeveer 20 minuten kwamen we aan op de ‘the elephant trail’ waar we meerdere jeeps zagen staan. Helaas voor ons, de olifanten waren al overgestoken. Onze chauffeur die stapt uit de jeep, en loopt zo de jungle in. Eigenlijk is dat natuurlijk levensgevaarlijk. Nog geen vijf minuten later komt hij terug en wenkt ons, we mogen achter hem aankomen. Een paar minuten later staan we daar, als een ware Freek Vonk naar een familie olifanten te kijken, in het wild. IN HET WILD!! Dit was zo super gaaf. Je ziet ze eten en uiteindelijk trekken ze weer verder. Toen zagen we dat ze ook een baby bij zich hadden. Echt een hele mooie ervaring! Wat een geluksvogels zijn wij.


Na de tweede geslaagde jungle-dag zijn we van Bangkok naar Krabi gevlogen, en vanaf Krabi naar Koh Lanta gegaan met een mini-van. Ook hier waren we super enthousiast over, want we zouden sinds onze vakantie in de Filipijnen weer eens gaan duiken! Natuurlijk was ik ergens zenuwachtig. Kan ik het nog wel? Hoe werkte het ook alweer? Gelukkig was dat allemaal nergens voor nodig. Na de eerste 5 minuten voelde ik me letterlijk weer als een vis in het water.


Twee dagen en vijf duiken verder zijn we geslaagd voor onze Advanced Open Water! Dat betekent dat we inmiddels tot 30 meter diep mogen duiken. Super gaaf. Daarnaast hebben we nog vijf zogenaamde ‘fun-dives’ gemaakt, zonder cursus. We hebben van alles gezien onder water, met als hoogtepunten: een zeeschildpad, zeeslangen, een zeepaardje, cuddle fish (zoek maar eens op), super grote barracuda’s (hele scholen), titan triggerfish (zoek ook maar eens op), een zeeschildpad, heel veel nemo’s (clownfish), trompetvis en hele grote moray eels. Heel gaaf! Op de tweede dag zijn we zelfs met een super luxe nieuwe catamaran naar twee diepe divesites geweest, Hin Daeng en Hin Maeng. Ook dit kun je opzoeken, ze zeggen dat deze behoren tot de mooiste ter wereld. Het water was helder en hadden zelfs een zicht van 40 meter. Het was inderdaad echt een prachtige ervaring! Ik zou zo nog een keer teruggaan. Hier hoopten we Manta Rays te spotten maar helaas… het geluk stond (nog) niet aan onze kant. We gaan het aankomende week opnieuw proberen, op onze liveaboard. We gaan vier dagen op een boot, waar we in 3 dagen in totaal 11 duiken gaan maken bij de Similan Islands. Daar hebben we iedere duik wederom kans om ze te zien. En daar hopen wij natuurlijk op!


Op de vierde dag dat we zijn gaan duiken, vertrok onze mini-van naar de volgende locatie om 16.00 uur in de middag. Ze kwamen ons netjes op tijd ophalen en inmiddels hebben we al twee dagen gespendeerd in Ao Nang, Krabi. Van te voren hebben we hier niet super veel gepland. Duiken maakt je moe, dus we wilden ook graag even genieten. Samenvattend hebben we het volgende gedaan: lekker (uit)geslapen, naar 'het mooiste strand van Thailand geweest' (Railay Beach) lekker geslenterd door het dorpje, gegeten, ons laten masseren... en dat was het wel zo ongeveer! Heerlijk dus. Op dit moment zit ik in de lobby van ons hotel mijn blog af te maken, het internet onderweg is niet zo goed dat dit zomaar overal kan. Straks vertrekken we met de taxi naar Khao Lak, waar we om 20.00 uur aan boord gaan van de Manta Queen. Een boot waar we 4 dagen op verblijven en waar het motto: 'eat, sleep, dive, repeat' zeker geldt. Wederom een nieuwe ervaring, maar we hebben er super veel zin in. De Go Pro is volledig opgeladen, dus wie weet kan ik jullie volgende week trakteren op een mooie video van onze duiken (hopen op Manta Rays en Whale Sharks!!).


Hieronder check je wederom een impressie van onze dagen in beeld. Een paar mooie duikfoto's zijn gemaakt door een fotograaf die mee kwam met onze duiken, super leuk! De foto's van Khao Yai National Park zijn natuurlijk van Paul :).


Talk to you soon!3 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven