• Sanne Schrijft

Time flies when you’re having fun

De dagen in Nieuw-Zeeland vliegen voorbij. Paul zei laatst: ‘je hoeft maar twee keer met je ogen te knipperen en het is alweer avond’, en zo voelt het inderdaad. We hebben natuurlijk ook geen strak schema. Als we lekker willen uitslapen doen we dat, het komt niet vaak voor dat we echt vroeg op moeten staan of vroeg wakker worden. Volledig afhankelijk van hoe laat we zijn gaan slapen natuurlijk.


Na de prachtige zonsondergang bij Spirits Bay zijn we een heel stuk naar het zuiden gereden. We gebruiken hier CamperMate, een super fijne app waarop je – bijna – alle campings kunt vinden. Hier staat ook bij welke faciliteiten ze aanbieden en wat het kost om een nachtje te kamperen. Voor ieders beeldvorming: voor $ 7,50 per persoon per nacht heb je vaak een prima plek met weinig faciliteiten. Buiten een toilet en een koude douche houdt het dan wel op. Voor $ 20 per persoon per nacht heb je vaak alles wat je wil. Een keuken, wasserette, warme douches en WiFi.


Anyway, we vonden een mooie plek genaamd ‘Tauranga Bay’. Goede reviews op CamperMate en de foto’s zagen er mooi uit. Op naar Tauranga Bay! Een prachtige plek direct aan het water en het weer was fantastisch. Paul parkeerde Vän op een van de voorste plekken en nam meteen een duik. Over de temperatuur van het zeewater had hij zich wellicht iets beter in kunnen lezen (haha). Kortom: hij was er snel genoeg weer uit.


Het weer hier in Nieuw-Zeeland is sowieso echt niet te voorspellen. Als de zon schijnt is het vaak meteen bloedheet. Als je dan even in de schaduw loopt krijg je het gewoon weer koud. Omdat de ozonlaag hier schijnbaar heel dun is, is de zon extra sterk. Dit bleek laatst ook toen ik met een klein half uurtje lopen flink verbrand was in mijn nek en achter mijn oren. Goed smeren is voor mij dus echt essentieel! Maar als ik dat volhou, kan ik misschien voor een van de eerste keren in mijn leven bruin worden. Wauw! Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee: verbranden gebeurt gewoon erg snel en het is ook gewoon niet gezond voor je huid. Opletten dus.

Tevens kan het weer snel omslaan, het ene moment regent het kei hard en een half uur later heb je een strak blauwe lucht. Oplossing: Paul en ik trekken vaak laagjes aan, zodat je het e.e.a. uit of aan kunt doen als de temperatuur wisselt. Ook hebben we vaak een rugzak bij waar we onze regenjassen in doen, want die heb je onverwacht nog weleens nodig. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat we overdag in een short en hemdje de straat op gaan, maar zodra de zon onder gaat we gewoon een huispak aantrekken met een jas eroverheen. Geen pijl op te trekken.


Na een nachtje Tauranga Bay zijn we verder gereden naar de Bay of Islands, en wij hebben overnacht in Paihia. Dit is een toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland. Voordat we bij onze camping waren hebben we een bezoekje gebracht aan Haruru Falls, een mooie waterval. Dit was heel mooi, alleen overspoelt met toeristen op het water. Je kunt in Paihia ook met een zeilboot mee of op een van de vele tochten op dolfijnen te spotten. Super leuk, maar een boot waar dagelijks gemiddeld 200 toeristen op zitten sprak ons niet bepaald aan. Er zijn genoeg plekken in Nieuw-Zeeland waar je ze op een minder toeristische manier kunt spotten, en aangezien we toch alle tijd hebben besluiten we in Paihia niet mee te gaan.


Vanuit Paihia zijn we doorgereden naar Whangarei. Een stad ten noorden van Auckland, waar we een aantal dagen hebben doorgebracht. De omgeving was erg mooi, in de stad voelden wij ons wel thuis en ook de camping was super goed. Even tot rust gekomen dus! Even leek het erop dat we hier met ons eerste baantje zouden beginnen, maar helaas bleek het toch anders uit te pakken dan gehoopt. Hoe dan ook, Whangarei is een leuke stad om te bezoeken als je de tijd hebt. Mooie haven waar ze leuke activiteiten organiseren en een aantal mooie authentieke restaurantjes waar je lekker kunt ontbijten of lunchen. En niet te vergeten: ze hebben daar super lekker ijs! Ga hiervoor naar ‘New Zealand Fudge Farm Café’ en laat je verrassen. Als je van romige zoetigheid houdt, probeer dan de ‘Hokey Pokey’ smaak. Dit is een echte Nieuw-Zeelandse smaak. Romig ijs met vanille, en vaak kleine stukjes caramel erin. Yummy for my tummy! Als een echte Nederlander ben ik natuurlijk gegaan voor ‘Dutch Chocolate’, en geen ‘Hokey Pokey’.

Een andere trekpleister in Whangarei: de Whangerei Falls. Dit is een mooie waterval, waarbij het water vanaf 25 meter naar beneden klettert. Het schijnt zelfs de meest gefotografeerde waterval van Nieuw-Zeeland te zijn! Ik heb ook een mooi plaatje geschoten, al zeg ik het zelf (zie onderaan deze pagina het bewijs).


Vanuit Whangarei zijn we doorgereden naar Hamilton. De eerste grotere stad onder Auckland. Rondom Auckland is nog genoeg te doen, maar wij hebben besloten dit te bewaren voor het einde van onze reis. Ze krijgen hier in Nieuw-Zeeland nu ook vakantie, wat betekent dat het overal ontzettend druk is. Ons idee: deze periode gaan we werken. Daarom zijn we doorgereden naar Hamilton, omdat je in een grotere stad ook meer kans hebt op werk natuurlijk!

Voor Paul is het meteen raak. Een telefoontje naar een uitzendbureau en een dag later mag hij op gesprek. Aankomende week worden de puntjes op de i gezet en hij kan aan de slag als dakdekker. Hetgeen wat hij het beste kan, en wat hier in Nieuw-Zeeland goed betaalt! Ze komen er schijnbaar nogal wat te kort. Voor mij is het wat lastiger. Een baan in marketing of communicatie gaat bijna niet, omdat ze daar eigenlijk niemand tijdelijk voor aannemen. We willen ongeveer aan de slag tot en met februari, dus een meer ‘werkbaar’ baantje zou beter voor mij zijn.


Zoals ik vroeger heb gedaan toen ik een bijbaantje zocht, heb ik het nu weer aangepakt. Mijn CV een aantal keer uitgeprint, en gewoon in ieder tentje wat me aansprak naar binnengestapt. Hier heb ik gevraagd of ze nog nieuwe collega’s zochten en waar mogelijk mijn CV achtergelaten. Resultaat: aankomende week een gesprek bij een koffietentje in de buurt. Hoe snel kan het gaan!


Ondertussen Schrijft Sanne gewoon door! Inmiddels ben ik druk aan de slag voor Dear Good Morning en mag ik mooie teksten schrijven voor Zorg de Keizer. Verder lopen de vaste opdrachten gewoon door en ben ik in gesprek met een aantal leuke partijen waar ik jullie helaas nog niks over mag vertellen. Kortom: alles loopt op rolletjes! Het ziet er naar uit dat Hamilton voorlopig onze thuisbasis is. In ieder geval voor de feestdagen, en om een paar maanden te werken. Daarna is het echte hoogseizoen weer voorbij en gaan wij verder met onze avonturen. Gelukkig ligt Hamilton erg centraal op het Noordereiland. In de buurt liggen Waitomo Caves, waar je de glow worms kan bekijken. Ook zijn we snel op de Hobbiton Movie set en liggen we binnen een uur in de hotsprings van Rotorua. Genoeg plekken die wij op onze vrije dagen kunnen bezoeken!


We’ll keep you updated! Talk to you soon.


Liefs, Sanne Schrijft2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes