• Sanne Schrijft

Starten als tekstschrijver

Bijgewerkt: 23 jul 2018

Starten als tekstschrijver

Het is altijd al mijn passie geweest, schrijven. Ik hou van boeken, verhalen, sterke teksten, leuke (flauwe) woordgrappen, songteksten en soms zelfs van poëzie . Zolang je er iets bij voelt, het je in beweging brengt of je gewoon overtuigt en aanzet tot actie. Dat doet een sterke tekst. Een sterke tekst kan iemand informeren, overtuigen of zelfs emoties oproepen. En dat is wat ik graag wil met mijn teksten: iemand raken. En dat kan op veel verschillende manieren. Naast schrijven ben ik gek op reizen. Uiteindelijk zou ik graag mijn passie voor schrijven en voor reizen combineren, en locatie onafhankelijk als tekstschrijver aan de slag gaan. Maar, first things first!

Inschrijven als tekstschrijver

Inmiddels heb ik er werk van gemaakt. Naast mijn baan als Communicatiespecialist ben ik nu freelance tekstschrijver. Natuurlijk is het belangrijk om eerst goede afspraken te maken met je werkgever, wanneer je start als freelancer naast je vaste baan. Na een inschrijving via internet en een bezoekje aan de Kamer van Koophandel later, was het zover. Sanne Schrijft is een feit! Daaraan heb ik het onderschrift 'Rake Teksten' toegevoegd. Lees in de eerste alinea waarom :).

Sanne Schrijft... haar eerste opdracht!

Om aan je eerste opdracht te komen is het belangrijk om aan je eigen netwerk bekend te maken wat je precies doet. Zo heb ik bijvoorbeeld veel familie, vrienden en andere kennissen in de regio aan wie ik dit kan laten weten. Via Facebook, LinkedIn en WhatsApp heb ik iedereen op de hoogte gesteld. Uiteindelijk kreeg ik al snel genoeg een paar verzoeken binnen. Allemaal vanuit mijn kennissenkring! Inmiddels ben ik bezig met mijn eerste echte opdrachten. Tegen de tijd dat ik deze heb afgerond vind je die natuurlijk terug in mijn portfolio.

En wat nog meer ..

Ondertussen heb ik gewerkt aan mijn eigen administratie. Zo heb ik een online boekhoudpakket aangeschaft en ben ik aan een eigen website begonnen. Ik merk dat veel potentiële klanten het belangrijk vinden eerst te kunnen kijken wat ik allemaal precies doe. Dat maakt de drempel een stuk lager om uiteindelijk contact met mij op te nemen.

Ook is het belangrijk goed na te denken over:

  • Verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid.

  • Een (zakelijke) rekening. Een zakelijke rekening is niet verplicht, maar het is wel handig om je inkomsten goed te ordenen.

  • Huisstijl. Een mooi logo laat precies zien wie je bent en wat je doet. Dit kan je ook doorvoeren in bijvoorbeeld briefpapier en een visitekaartje.

Er zijn vast nog veel meer zaken waar ook ik nog niet aan heb gedacht. Maar het allerbeste is dat ik gaandeweg alles kan leren. De meest waardevolle les tot nu toe: ik ben het meest gelukkig als ik met mijn passie bezig kan zijn. En dat is schrijven!

logo-sanne-schrijft-tekstschrijver-venray
Logo Sanne Schrijft | Rake Teksten0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes