• Sanne Schrijft

Online werken als tekstschrijver

Tussen al onze fantastische avonturen door, zit Sanne Schrijft niet stil. In maart ben ik natuurlijk begonnen als freelancer naast mijn baan, met het uiteindelijke doel om locatie onafhankelijk te kunnen werken. Als tekstschrijver werk je natuurlijk al veel op je laptop, maar locatie onafhankelijk betekent dat je overal - met een internetverbinding - zou kunnen werken. Niet ieder beroep leent zich hiervoor, maar het kan vaak wel. Denk bijvoorbeeld aan developers, app-ontwikkelaars, tekstschrijvers, marketeers en grafisch designers. Een goed werkende laptop is dan in principe alles wat je nodig hebt!


Sanne Schrijft gaat verder als digital nomad

Op 28 oktober zijn Paul en ik vertrokken naar het buitenland. Vanaf dat moment heb ik mijn werk als tekstschrijver met Sanne Schrijft online voortgezet. In principe ben ik nu dus een ' digital nomad'. Dat klinkt heel spannend, maar Google leert ons dat het niets anders betekent dan: 'Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatie onafhankelijk uit te voeren. Ze leven een "nomadisch" bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.' Dat doe ik dus. Vanuit de campervan die we hebben gekocht ga ik gewoon door met Sanne Schrijft! Waar ter wereld we ook heen zouden gaan.


Tekstschrijver vindt onderweg inspiratie

Toch merk ik nu al dat het werken als digital nomad lastiger is. De eerste week in Auckland zitten we in een mooie Airbnb waar internet gewoon fatsoenlijk werkt, in Thailand hebben we dat op plekken wel anders ervaren. Gelukkig weten de partijen met wie ik samenwerk dit, en zijn ze ook bereid hier rekening mee te houden. Super fijn dus! Een andere uitdaging is het tijdverschil. Tussen Nederland en Nieuw-Zeeland is dat namelijk 12 uur! Veel contact met opdrachtgevers heb ik dan ook via Skype. Ook moet ik de balans weten te vinden tussen het reizen en het werken. Ik geniet intens van alle plekken waar we tot nu toe zijn geweest, maar er moet ook gewerkt worden. Tot op heden hebben deze plekken gelukkig wel voor inspiratie gezorgd. Ik doe nu immers alleen maar wat ik echt leuk vind. Wat een geluk om tekstschrijver te zijn!

Sanne Schrijft, mooie opdrachten!

Zoals aangegeven heeft Sanne Schrijft de laatste tijd niet stilgezeten. In de periode voordat we zijn vertrokken heb ik een aantal mooie opdrachten af mogen ronden. Ik heb de SEO teksten mogen schrijven voor de nieuwe website van Boom Transport, de teksten van de nieuwe website van Loes Selten komen ook van mijn hand, en ik heb een aantal mooie persoonlijk en ontroerende verhalen mogen redigeren. Inmiddels ben ik ook een toffe samenwerking aangegaan met Dear Good Morning, een leuk platform waar ik de laatste maanden al ontzettend veel inspiratie uit heb gehaald. Hiervoor ga ik een aantal blogs per maand schrijven.


Op zoek naar een tekstschrijver?

Het reizen zorgt voor veel inspiratie. Ben of ken jij een organisatie die op zoek is naar een enthousiaste tekstschrijver? Dan mag je mij gerust benaderen. Ik ga graag samenwerkingen aan voor opdrachten waarin ik mijn passie kwijt kan! Ook sta ik open voor samenwerkingen die te maken hebben met reizen, en bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Ik blijf hier - zeer - waarschijnlijk nog wel een tijdje, dus neem gerust contact met me op! Dit kan zijn voor blogs over reizen, ondersteuning op het gebied van social media (denk bv. aan Instagram stories) of andere teksten!


Vanaf de komende dagen gaan wij op pad met onze campervan. Aan inspiratie zal het dus wederom niet ontbreken. Blijf via mijn blog of mijn 2-wekelijkse column in Peel & Maas op de hoogte van onze avonturen. Ook kun je natuurlijk Sanne Schrijft op Facebook volgen!


Kia ora, en wie weet spreken we elkaar snel!sanne-schrijft-in-nieuw-zeeland-tekstschrijver-venray
Werken in een Airbnb in Auckland

0 reacties