• Sanne Schrijft

Northern Bass Festival & aan de slag in Hamilton

Bijgewerkt: 12 apr 2019

Mensen zijn verschillend. Heel verschillend. Dat begin je te merken zodra je in een ander land gaat integreren. Dit doen Paul en ik nu tijdelijk, nog steeds in Hamilton. Eigenlijk is het tijdelijke ook geen integreren, maar toch noemen we het zo. We draaien immers volop mee in de maatschappij!


We zijn in december ingetrokken bij een oude bekende uit Swolgen, en daar wonen we nog steeds met veel plezier. Ook heb ik inmiddels een leuke baan gevonden! Bij de Waikato District Health Board (DHB), de organisatie die tussen de overheid en de zorginstellingen in staat hier in Nieuw-Zeeland. In principe verdelen ze het geld wat beschikbaar komt voor de zorgsector. Een hele andere tak van sport dan ik gewend ben, maar desalniettemin ontzettend interessant. Hier ben ik aangenomen als Administrator. In deze functie ondersteun ik de financiële afdeling en doe ik algemene kantoorwerkzaamheden. Van alles wat dus! Het uitzicht vanaf mijn werkplek is ook niet verkeerd. Zie bewijs in de foto's!


Met Sanne Schrijft gaat het ook super goed. Omdat we natuurlijk van alles meemaken op reis ben ik een mooie samenwerking aangegaan met Reis-Expert. Waar mogelijk zal ik jullie meenemen in de stukken die ik schrijf. Ik vind het fantastisch om uberhaupt te kunnen reizen, en om hier dan ook nog eens over te kunnen schrijven is mooi meegenomen.


Het is al even geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik zal jullie dan ook – zo goed mogelijk - meenemen in onze avonturen van de afgelopen weken! Kerst was heel bijzonder. Ze kennen hier in Nieuw-Zeeland trouwens alleen Eerste Kerstdag. Tweede Kerstdag zijn de meeste mensen wel vrij, alleen vieren ze hier dan ‘Boxing Day’. De naam dankt zijn eer aan kerstcadeautjes. In Engelstalige landen noemen ze een kerstcadeautje ook vaker ‘Christmas Box’. In principe is deze dag vergelijkbaar met Black Friday. Er zijn super goede aanbiedingen in alle winkels die open zijn. Wanneer je nog iets duurs wil hebben, this is the day! Wel moet je daar de drukte voor trotseren. Mij niet gezien.


Eerste Kerstdag zijn we naar Zenders Café geweest hier in Hamilton. Dit is onlangs geopend (december 2018) en is een café met Nederlandse roots. De familie komt oorspronkelijk uit Zevenaar. Hier in Hamilton hebben ze een boerderij gebouwd, wat precies een replica is van een oude boerderij in Zevenaar. Erg Nederlands dus! Ze verkopen Nederlandse producten zoals koude schotel en kroketten. Soms hebben ze zelfs krakelingen, arretjescake en Limburgse vlaai. Yummy! Via een Facebookgroep voor Nederlanders in Nieuw-Zeeland heb ik Femke leren kennen. Zij werkt bij Zenders. Eerste Kerstdag heeft ze ons uitgenodigd voor een spellenavond. Het resultaat: zes Nederlands en een Nieuw-Zeelander rond de tafel. Super gezellig! We hebben hier ook Tijmen, Charlotte en Tessa leren kennen (die komen later nog terug in mijn verhaal). Tweede Kerstdag hebben we lekker uitgeslapen en verder niet veel gedaan. Derde Kerstdag in Nieuw-Zeeland, en Tweede Kerstdag in Nederland (tijdverschil is 12 uur) hebben we gebeld met het thuisfront. Eerlijk is eerlijk, dat was de eerste keer dat ik een klein beetje heimwee had.


Tussen Kerst en Nieuwjaar is het vrij rustig geweest. Paul had vakantie dus hadden we genoeg tijd ons voor te bereiden op de jaarswisseling. Tijmen en Charlotte hebben we leren kennen bij Zenders, en daar ontstond het idee om samen naar het Northern Bass Festival te gaan. Naar verluid het grootste festival van het Noordereiland. De kaartjes kostten een godsvermogen, maar alles op alles voor een leuke avond. Wat waren we enthousiast, eindelijk weer eens kamperen met Van! Op 30 december vertrokken we richting Mangawhai (uurtje boven Auckland) om daar Tijmen en Charlotte te zien op de afgesproken camping. Hier hebben we uiteindelijk twee nachten gestaan en het was super gezellig. Op de laatste dag van het jaar was het tijd voor Northern Bass! En eerlijk is eerlijk, wat zijn wij verwend met festivals in Nederland. Het was een super leuk feestje hoor, daar niet van. Heerlijk weer, goede muziek, niet al te groot en wonder boven wonder waren de drankjes betaalbaar! Maar verder ontbraken de lasers, en bovenal het vuurwerk. Uiteindelijk kregen we rond 00.30 uur een korte show (ha-ha). Samenvattend: super leuke jaarwisseling met goed gezelschap. Ook Tessa hebben we hier nog gezien.


Tijdens de laatste vrije dagen van Paul zijn we naar de Waikato Blue Springs geweest. Deze zijn schijnbaar internationaal bekend omdat ze ongeveer 60% van het drinkwater in Nieuw-Zeeland hieruit halen. Het was prachtig! Onderaan deze pagina kun je natuurlijk weer een aantal foto’s bekijken, en deze zijn niet bewerkt. Dit zijn de echte kleuren van het hele spektakel. Ze zijn redelijk bekend, maar als toeristen weinig tijd hebben slaan ze dit soort bezienswaardigheden over. Maar het is ongetwijfeld een bezoek waard.


Ook hebben Paul en ik ons allebei weer ingeschreven bij een sportschool! Niet perse vanwege goede voornemens, meer vanwege de goede aanbieding die ze begin januari hadden. Veel sportscholen vragen hier bijna $ 100 om lid te worden. En zo’n groot bedrag neerleggen voor twee tot drie maanden sporten vind ik toch net iets teveel. In januari betaalde je het bedrag van de datum. Op 1 januari dus $1, op twee januari $2 enzovoort. Dat is de moeite! Inmiddels staan we vrijwel dagelijks flink te zweten en spieren te kweken (ha-ha).


Vorige week hebben we een prachtige waterval bezocht. Het was een avontuur om er te komen, maar ongetwijfeld de moeite waard. Het officiële pad naar Omanawa Falls is namelijk gesloten. Er zijn weleens ongelukken gebeurd waardoor de overheid het afsluiten noodzakelijk vindt. Maar het alternatieve pad naar dit verschijnsel is ook niet om over naar huis te schrijven. Een track van ongeveer 45 minuten waar je continu moet klimmen en klauteren (lees: op handen en voeten). Wat waarschijnlijk nog veel gevaarlijker is dan de waterval zelf. Er zijn wel plannen het officiële pad weer te openen, maar wanneer dat zover is weet niemand. Paul en Jade (onze huisgenoot) hebben in de waterval gezwommen. Na ongeveer een kwartier had Paul nog steeds een brain freeze, dus ik heb geen poging gedaan. Check onderaan deze pagina de – prachtige – foto’s.


Ondanks het werkende leven, wat veel begint te lijken op ons leven in Nederland, genieten we enorm van de vrije tijd die we hebben. Ieder weekend organiseren ze in de Hamilton Botanic Gardens een soort foodtruck festival. Daar ben ik afgelopen weekend heen geweest met een paar Nederlandse meiden die ook rondom Hamilton wonen. Super gezellig! Heerlijk eten, goede muziek en natuurlijk heerlijk weer. En dat op een paar honderd meter van huis. Aankomende maandag zijn we allemaal vrij vanwege een feestdag hier in Nieuw-Zeeland. Paul en ik gaan dus wederom met Van op pad om het maximale uit onze vrije dagen te halen. Waarheen? Dat beslissen we later nog.


Zoals ik al zei begint het leven hier dus wel een beetje te lijken op ons leven in Nederland. Iedere dag gaan we naar het werk, daarna gaan we vaak sporten en vervolgens koken we ons avondmaal. Omdat het zonnetje hier flink schijnt, en we weten dat het tijdelijk is valt het allemaal reuze mee. We zijn van plan hier ongeveer tot april te werken, en dan gaan we onze reis vervolgen. Waarschijnlijk rijden we eerst naar het Zuidereiland, omdat het daar sneller koud wordt dan op het Noordereiland. Wat het avontuur ons daarna brengt, zien we dan wel weer.


Keep you posted!


Liefs,

Sanne Schrijft
2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes