• Sanne Schrijft

Nog 4 weken te gaan

Spannend, spannender, allerspannendst.... Als dat überhaupt een bestaand woord is. Over 4 weken is het namelijk zover, Paul en ik vertrekken! Zoals eerder aangegeven gaan we eerst naar Thailand voor een - welverdiende ;) - vakantie. Op 28 oktober vliegen we dan ook van Brussel naar Bangkok, vervolgens op 14 november van Phuket naar Auckland. In Thailand hebben we wel het e.e.a. gepland, en inmiddels hebben we ook voor de eerste week een Airbnb geboekt in Auckland. Wel zo handig dat we een vaste plek hebben om de eerste zaken te regelen, en een toffe campervan te vinden.

Huis opruimen en leeghalen

De laatste weken voor ons vertrek staan vooral in het teken van: ons huis opruimen en leeghalen. Wat willen we wel en wat willen we vooral niet bewaren? Wat gaan we in een toekomstig huis toch niet meer gebruiken? We willen natuurlijk geen spullen opslaan die we in de toekomst alsnog besluiten weg te gooien.

Een stuk bagage van - maximaal - 23 kg

Voor mij is het vooral een uitdaging om mijn kledingkast uit te zoeken. Want hoe pak je in hemelsnaam één - JA, één! - backpack in voor een reis met een enkel ticket? In Thailand is het gewoon tropisch. Daarvoor ben ik dan ook zo klaar met pakken. Een paar korte broeken en truitjes, en natuurlijk moet ik badkleding niet vergeten. En alhoewel het in Nieuw-Zeeland lente is of wordt als wij daar arriveren, kun je qua weer nog steeds vier seizoenen in één dag beleven. Hoe pak je daar je tas voor in? Mijn advies: neem gewoon alles mee wat je hebt!

Vier seizoenen op één dag

Haha nee, geintje natuurlijk! Dat kan - helaas - niet. Maar als ik me wil voorbereiden op al het weer wat we daar gaan tegenkomen kan ik net zo goed vijf koffers meenemen. Het beste en meest originele advies wat ik heb gekregen is dan ook: 'Neem alleen het nodige mee, daar hebben ze ook winkels!'. En ja, inmiddels geloof ik dat ook. Het plan voor mijn backpack is dus: een beetje van alles. Een setje voor herfstweer, een setje voor - zeer - koud herfstweer, wat kleren voor de lente en de zomerkleren waren al ingepakt (hint: Thailand). De echte winterkleren ga ik daar kopen. Anders neemt mijn fluffy winterjas alle ruimte in mijn - enige - backpack in beslag.

Rijden zonder geldig rijbewijs

Naast het uitzoeken van onze kledingkast zijn we ook bezig met andere praktische dingen. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld onlangs dat mijn rijbewijs volgend jaar juni verloopt. Die heb ik halsoverkop nog maar een nieuwe aangevraagd. Rijden in een campervan zonder geldig rijbewijs is naast verrekes lastig, ook verrekes illegaal. Willen we nog eens terugkomen in Nieuw-Zeeland zullen we ons maar gedragen ;). Ook hebben we een profiel aangemaakt op Workaway, waar je vrijwilligerswerk kunt doen in ruil voor kost en inwoning. Geloof me, als je echt authentieke werkervaring op wil doen in het buitenland moet je op dat platform zijn. Daar komen me toch parels van kansen voorbij, dat wil je niet weten! Inmiddels hebben wij al een lijstje van projecten waar we ons uiteindelijk op in willen schrijven.

Teksten schrijven voor Boom Transport

Naast praktische zaken doen we ook veel leuke dingen. Omdat we voor langere tijd weggaan spenderen we veel tijd met familie en vrienden. Zo verbleven we vorig weekend in dit schattige huisje in Hellendoorn, van waaruit we deze super toffe escaperoom hebben gedaan in Zwolle. Binnenkort ga ik met mijn moeder een weekend naar Parijs (zin in!). Ook draag ik mijn werkzaamheden voor de Venrayse Ondernemersprijzen (VOP) en de Venrayse Singelloop over. Ondertussen ga ik natuurlijk wel door met Sanne Schrijft, en heb ik inmiddels weer een paar mooie opdrachten mogen afronden. Check bijvoorbeeld eens de nieuwe website van Boom Transport, waarvoor ik alle - SEO - teksten heb mogen schrijven.

Absoluut geen twijfels

Nog twee weken werken, een huis leeghalen en twee keer een afscheidsfeestje vieren. Alhoewel het afscheid nemen van alles wat we hier hebben steeds dichterbij komt, kennen we alleen positieve spanning. Geen moment van twijfel over elkaar of onze reis. We zijn er gewoon echt ontzettend klaar voor :)! Stay tuned voor meer updates.


Ps. Je kunt onze avonturen blijven volgen op deze blog. Paul houdt onze reis (incl. foto's) ook bij op Polarsteps (leuke app, zeker downloaden!). Ben je daarnaast niet zo 'n online fanaat en lees je liever de krant? Ook dan kun je up-to-date blijven! Vanaf eind oktober krijg ik een 2-wekelijkse column in de Peel & Maas :).Webteksten laten schrijven voor Sanne Schrijft, SEO webteksten, tekstschrijver Venray
De nieuwe website van Boom Transport, waarvoor ik alle - SEO - teksten heb geschreven.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes