• Sanne Schrijft

In voorbereiding: ons avontuur!

Het is al even geleden dat ik een blog heb geschreven, maar dat is uiteraard niet zonder reden. Je kunt je (hopelijk) wel voorstellen dat ik heel druk ben met de voorbereidingen voor mijn avontuur. Avontuur? JA, IK GA OP AVONTUUR!! Naar Nieuw-Zeeland welteverstaan. Samen met mijn vriend vertrek ik met een Working Holiday Visum op zak naar – letterlijk – de andere kant van de wereld. Eerst maken we nog een tussenstop in Thailand van bijna 3 weken, vakantie is natuurlijk ook nodig 😉. Vervolgens reizen we door naar Nieuw-Zeeland, en natuurlijk blijf ik daar schrijven. Want wie schrijft, die blijft! In deze blog neem ik jullie mee in onze voorbereidingen op deze fantastische reis. In een andere blog (later) neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen als tekstschrijver op reis.

Baan opzeggen - doorgaan als tekstschrijver

Voordat wij de knoop definitief hebben doorgehakt om voor langere tijd op reis te gaan hebben we over heel veel zaken nagedacht. Mijn vriend en ik hebben bijvoorbeeld allebei een vaste baan die we hiervoor – in ieder geval tijdelijk – op moeten zeggen. Gelukkig kregen wij alleen maar positieve reacties uit onze werkomgeving. Uiteraard blijf ik doorgaan met Sanne Schrijft! Ook hebben we nagedacht over het huis waarin we wonen. We hebben een huurappartement dus ook dat was gemakkelijk geregeld. Gewoon de huur opzeggen! Al onze bezittingen gaan we stallen. Veel mensen vragen zich af waar we dan gaan wonen als we terugkomen? Daar maken wij ons nog niet zo druk om, dat is een zorg voor later. We hebben allebei veel lieve familie en vrienden om ons heen die ons ongetwijfeld willen en kunnen helpen. En daarbij is met de ‘online wereld van tegenwoordig’ alles dichtbij.

Wat gaan we eigenlijk precies doen?Heel veel mensen vragen zich af wat wij precies gaan doen in Nieuw-Zeeland. Daar kan ik heel simpel over zijn: van alles en nog wat! Wat dan precies? Ja precies, van alles! We gaan eerst een paar weken naar Thailand om daar te genieten van onze vakantie. Daar gaan we natuurlijk super toffe dingen doen! Afgelopen jaar in de Filipijnen hebben we onze Padi Open Water gehaald, en in Thailand willen we ook graag veel gaan duiken. We gaan nog een duikcursus doen om de Padi Advanced te halen. Verder gaan we een aantal nationale parken bezoeken en vooral ook genieten van de vrijheid. Van Thailand naar Nieuw-ZeelandHalf november vliegen we van Zuid-Thailand naar Auckland. Daar zijn we van plan om ongeveer een week te blijven. Er is natuurlijk genoeg te doen in en rondom Auckland maar we hebben ook een aantal zaken te regelen. We moeten een soort van BSN nummer ophalen en een bankrekening openen om ons verdiende geld op te laten overmaken. Want met een Working Holiday Visum mag je maximaal 12 maanden in Nieuw-Zeeland rondreizen, en ondertussen ook werken. Dat is natuurlijk wel handig als je nagaat dat het een vrij duur land is om te bereizen. We zijn van plan echt de Nieuw-Zeelandse cultuur te ontdekken. Dit betekent dat we willen werken op de boerderij, op het land, achter de bar en noem maar op! Uiteraard in combinatie met Sanne Schrijft.

Rondreizen in een campervan

Ook gaan we in die eerste week op zoek naar een leuke campervan! Dit is een mini camper, of eigenlijk een grotere auto die omgebouwd is tot camper. Hierin gaan wij door Nieuw-Zeeland reizen en veel kamperen. Soms wildkamperen, soms op een camping. Zo hebben we de vrijheid om op plekken waar het ons bevalt langer te blijven, en op plekken waar het ons niet bevalt snel genoeg weer te verrekken. We willen dus ook zo min mogelijk van te voren plannen. Een camper kopen vanuit Nederland doen we liever niet. Dat is net als een auto kopen die je bijvoorbeeld alleen op Marktplaats hebt gezien. Niet zo’n slimme keuze vinden wij.

Een droom die uitkomt

Klinkt goed, toch? Ik weet dat er mensen zijn die hier totaal niet aan moeten denken. Veel onzekerheid, wildkamperen, schapen scheren op de boerderij of fruit plukken op het land. Maar, het lijkt ons fantastisch. Ons doel is het ultieme vrijheidsgevoel te ervaren en zo min mogelijk te ‘moeten’. Natuurlijk heb je ook je verantwoordelijkheden op reis, maar je doet wat je leuk vindt en anders niet. Precies om die reden ben ik begonnen met Sanne Schrijft. Schrijven is mijn passie en dat doe ik het allerliefst. Hoe fijn zou het zijn als ik dit kan combineren met reizen? Een droom die uitkomt! Ditzelfde geldt voor mijn vriend. Laten we hem vanaf deze blog trouwens gewoon Paul noemen, hij zal namelijk geregeld een keer terugkomen! Paul houdt heel erg van fotograferen en is daar ook goed in. Vooral de natuur en dieren legt hij graag vast. Tijdens onze reis zal ik regelmatig bloggen over onze ervaringen en daar zullen jullie de prachtige foto’s van Paul zeker terugzien.

De laatste weken voor ons vertrek zijn we allebei druk bezig met het opruimen van onze spullen en alles thuis inpakken. Ook hebben we nog allerlei leuke uitjes met vrienden en familie gepland staan. Dat maakt het extra druk, maar ook zeker extra leuk. Uiteraard tellen we de dagen voor ons vertrek af.

Dat was voor nu wel even voldoende, toch? Een extra lange blog, met extra veel informatie. In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over mijn plannen met Sanne Schrijft op reis! Voor nu gaan wij verder met onze voorbereidingen, en langzaam – tijdelijk – afscheid nemen van ons leven hier. We kunnen de prachtige sterrenhemels van Nieuw-Zeeland – in onze fantasie - al bijna zien!tekstschrijver-venray-naar-nieuw-zeeland-sanne-schrijft
Een van de prachtige sterrenhemels waar wij hopelijk onder gaan slapen, en die Paul natuurlijk hoopt te fotograferen.

2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes