• Sanne Schrijft

Bloedzuigers & eerste dagen Nieuw-Zeeland

Tijdens onze tour in Khao Sok National Park was het dan zover: BLOEDZUIGERS! Van de drie dagen die we in het prachtige Rock & Treehouse Resort hebben doorgebracht (zie foto’s), hebben we een tour van één volle dag geboekt in het park zelf. Nog geen halve minuut nadat onze gids volmondig ‘yes’ antwoordde op mijn vraag ‘are there any leeches here?’ voelde ik iets kriebelen op mijn enkel. Holy moly, er zit een bloedzuiger. In eerste instantie lijkt het op een klein takje, maar zodra je het beestje probeert te verwijderen van zijn nieuwe voederplek blijkt dat toch niet het geval. Ze zuigen zich namelijk letterlijk vast aan je huid, om zich te verkneukelen aan jouw bloed. Fijn!


Mentaal was ik hier enigzins op voorbereid dus gelukkig raakte ik niet in paniek. Wel kreeg ik langzaam het gevoel van ‘ik wil hier weg’, dus toen het een uur later ontzettend hard begon te regenen was de lol er wel vanaf. Ik moet wel zeggen dat het park zelf ontzettend mooi is, vooral om lekker rond te kijken en jezelf te laten vervoeren in een bootje op het meer. Je kunt er zelfs overnachten als je wilt! De hike die we hebben gedaan stelde echter niet veel voor in vergelijking met Khao Yai National Park. Hoe dan ook, de laatste drie dagen van onze tijd in Thailand waren vooral lekker rustig en we hebben ons voorbereid op Nieuw-Zeeland.


We hebben veel geslapen, onze kleren laten wassen, extra genoten van het heerlijke eten en de beelden van de walvishaai bekeken (en vervolgens nog drie keer). Ook hebben we een avond doorgebracht in de Khao Sok Reggea Bar met de enige mede-Nederlander die we op de liveaboard in Khao Lak hebben leren kennen. Shout-out naar Niels en zijn gezellige vrienden!


Je kunt wel stellen dat Paul en ik er klaar voor waren om naar Nieuw-Zeeland te vertrekken. Via Kuala Lumpur vlogen wij naar Auckland, waar we donderdag 15 november heelhuids zijn gearriveerd. De vlucht was een ramp, allebei onze tv schermpjes functioneerden namelijk niet. Gelukkig heb ik veel kunnen slapen, voor Paul was dat helaas een ander verhaal. Met een mega jetlag stapten we in een Uber richting onze Airbnb. Wat een vooruitzicht, we kunnen gewoon acht dagen op dezelfde plek blijven!


De wijk die wij deze week ‘thuis’ noemen heet Birkenhead, en ligt net iets ten noorden van Auckland. Wat een verademing om een eigen keuken te hebben en gewoon een paar dagen zelf te kunnen koken. Niet dat dit ons ervan weerhield om de eerste dag in Auckland bij ‘Dutch Delight’ aan te schuiven, en een lekkere frikandel speciaal te bestellen. Restauranteigenaar Willem van der Velde had ook een klein winkeltje achter het restaurant. Ik schaam me er dan ook niet voor jullie te vertellen dat we uiteindelijk met een tas vol vlokken, beschuit, chocomel en stroopwafels naar buiten zijn gelopen. Noemden ze Nederlanders nou gewoontedieren?


De dagen daarna hebben we voornamelijk praktische zaken geregeld. We zijn inmiddels officieel klant van de Kiwibank, hebben een belastingnummer aangevraagd bij de IRD zodat we uiteindelijk kunnen werken, en zijn inmiddels bereikbaar op een Nieuw-Zeelands telefoonnummer. Ook was deze eerste week bedoeld om een toffe campervan te vinden. En lieve mensen, ik kan jullie een heugelijke feit mededelen: DIT IS GELUKT! Maak in de foto’s alvast kennis met Vän (dit betekent vriend in het Zweeds). We hebben Vän gekocht van een ander Nederlands stel, dat in deze tijger op wielen een paar maanden heeft rondgereisd door Nieuw-Zeeland. Shout-out naar Lisette en Vincent! Vän heeft alles wat wij zochten in een ‘house on wheels’. Hij is groot, heeft een leuk keukentje en ook op het gebied van elektriciteit voldoet hij aan onze wensen. We moeten nog een paar dagen wachten terwijl Vän wordt gekeurd en een inspectie ondergaat. In een van mijn volgende blogs zal ik jullie nader kennis laten maken, en uiteraard meer foto’s uploaden.


Onze eerste indruk van Nieuw-Zeeland is trouwens werkelijk fantastisch. Als we ergens goed geholpen zijn is het hier wel, alle kiwi’s (inwoners van Nieuw-Zeeland) die tot nu toe op ons pad komen zijn zo ontzettend aardig, vriendelijk en geïnteresseerd in onze plannen. Ook al zou je totaal onvoorbereid naar Nieuw-Zeeland komen, stap de Kiwibank binnen en een uur later zijn al je vragen beantwoord en heb je de benodigde papieren in je hand. Ook is het hier prachtig weer (ongeveer 21 graden) en kunnen wij ons helemaal vinden in de lokale mentaliteit: ‘take it easy, no worries’. AMEN TO THAT!


Goed, alle gekheid op een stokje. Nu we in Nieuw-Zeeland zijn merk ik ook dat we wat meer tijd krijgen om met andere dingen bezig te zijn dan echt vakantie vieren. We hebben geen haast, doen alles op z’n tijd en dat is precies zoals wij het voor ogen hadden. Wel moet ik wennen aan het indelen van deze vrije tijd, het gevoel dat er ‘altijd iets te doen is’ blijft toch hangen. Ook leuk om te vermelden is dat ik een super toffe samenwerking ben aangegaan voor Sanne Schrijft. Ik ga namelijk blogs schrijven voor Dear Good Morning! Hier zal ik jullie later meer over vertellen.


Het leven in Nederland missen we (nog) niet. We zijn dan ook pas een paar weken van huis. We genieten vooral van elkaar, van dit prachtige land en van de voorbereidingen die we treffen om uiteindelijk met Vän op pad te kunnen gaan.


Voor nu zeg ik: Kia ora lieve lezers! En talk to you soon.
2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven